» Túra

Fotós maraton lesz a hétvégén Nógrádban és a Felvidéken

| | Nem érkezett még hozzászólás
Ingyenes iránybuszokkal utazhatnak a Salgóbánya-Eresztvény-Fülek-Ajnácskő viszonylaton. Fotózhatnak csillogó páncélba öltözött vitézeket vagy az éjszakára kivilágított várakat is, több helyszínen madarakat fotózhatnak és dolgozhatnak a vadasparkban is.

Második alkalommal rendezik meg a Medves Fotós Maratont szombaton és vasárnap: a fotósok 48 órán keresztül alkothatnak Salgótarján közelében, a Karancs-Medves vidékén és idén már felvidéki helyszíneken is - tájékoztatta az MTI-t szerdán a szervező Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft. irodavezetője.

Kéri István elmondta: a program életre hívásának az volt a legfőbb célja, hogy megmutassák, milyen egyedi, karakteres és értékekkel teli valójában ez az emlékekben ipari térségként élő terület. Tavaly több mint 120 fotós fényképezte a medvesi tájat - tette hozzá.

Az irodavezető közölte: a Medvesi Fotós Maraton nem verseny, a résztvevők kedvük, energiájuk és érdeklődésük szerint választhatnak témát, a programok többségéhez pedig helyismerettel rendelkező vezetőt biztosítanak a szervezők.

A Novohrad-Nógrád Geopark területén szervezett túrák útvonalai a somoskői, a salgói és a füleki várat, a macskalyuki bányát, Ajnácskőt, Salgóbányát, a Középbánya-tavat és a salgótarjáni bányamúzeumot érintik.

A regisztrált fotósok mindkét napon ingyenesen utazhatnak az irányonként napi négy alkalommal, erre a hétvégére biztosított autóbuszjáratokon, de vasárnap az érdeklődők is igénybe vehetik a Salgóbánya-Eresztvény-Fülek-Ajnácskő útvonalon közlekedő buszokat egy euróért vagy 300 forintért. A szervezők ennek szimbolikus jelentőséget is tulajdonítanak, mivel a teljes Nógrád megyei határszakaszon hiányzik a két ország kistérségeit összekötő közvetlen autóbuszos tömegközlekedés.

A fotósok a táj mellett hagyományőrző csoportokat fényképezhetnek történelmi környezetben a füleki várban, a salgói várban csillogó páncélba öltözött vitézek várják az alkotókat, akik megörökíthetik a napfelkeltéket, naplementéket vagy az éjszakára kivilágított várakat is, több helyszínen madarakat fotózhatnak és dolgozhatnak a vadasparkban is.

Salgó várában a fotósok mellett a helyi érdeklődők is találkozhatnak vasárnap a várba költöző kovácsmesterrel és a Börzsönyi Nehézgyalogság hagyományőrzőivel.

Kéri István elmondta azt is, hogy az esemény idején mintegy száz önkéntes segíti a zökkenőmentes lebonyolítást, akik a legjobb fotótémákra, kilátópontokra és rejtett értékekre is felhívják a résztvevők figyelmét.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
2 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
2 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
6 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.