Turistamúzeum nyílt Pécsen

A Mecsek Egyesület és a baranyai túramozgalom történetét bemutató turistamúzeum nyílt Pécs belvárosában csütörtökön. Lesznek rendezvények, előadások, beszélgetések is.

Pécs sétálóutcájában, a Király utcában egy üres üzlethelyiségben kapott helyet a természetjárók, kirándulók, a Pécs felett magasodó hegység kedvelői által 123 esztendeje alapított Mecsek Egyesület állandó kiállítása – írja az MTI.

A tárlat bemutatja a szervezet történetét, és megtekinthetőek a Mecsek turistaútjait bemutató kötetek, térképek, számos túrabot, jelvény és több évtizedes túrahátizsákok is.

Ripszám István, az egyesület ügyvezető elnöke azt mondta, hogy a kiállításon jelenleg megtalálható tárgyak több évtizedes múltra tekintenek vissza, gyűjtésükben a szervezet legidősebb tagjai vettek részt. Érdemes lesz szerinte időről időre felkeresni a múzeumot, hiszen igyekeznek folyamatosan változtatni a kiállítás anyagán, emellett kulturális programokat, rendezvényeket, előadásokat, beszélgetéseket is tartanak majd az épületben.

Páva Zsolt, a baranyai megyeszékhely fideszes polgármestere a megnyitón azt mondta, hogy a pécsi önkormányzat folytatja azt a programot, amelyet az utóbbi években elkezdett: hazai és uniós forrásokból még több turistaút, erdei pihenőhely felújítását végzi el, rendezik a Misinatetőn található pécsi tévétorony környezetét, ott szabadidős célokat szolgáló létesítményeket hoznak létre a közeljövőben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek