Ingyenes építészeti túrák Szolnokon

His-turizmus mottóval a települések képét meghatározó építészeti értékek alaposabb megismerésére szerveznek programot a hétvégén, a kulturális örökség napjai keretében Szolnokon.

Szeptember 20-án, szombaton 10 órakor a város építészete a historizmus jegyében címmel hangzik el bevezető előadás a városházán, ahol ezt követően műértő kalauzolással az épületet is bemutatják.

Az értékes épületekkel való ismerkedés az 1860-ban, késő klasszicista stílusban, eredetileg "Magyar Király" szállodának épült, Damjanich János nevét viselő múzeumban folytatódik, végül az 1878-ban eklektikus stílusban emelt megyeházán zárul.

E napon a múzeum restaurátorműhelyében is körbe lehet nézni, az érdeklődőket a leletek megmentésének mesterfogásait is bemutatják. Szeptember 20-21-én a Damjanich János Múzeum, a Galéria és a Tabáni tájház kiállításai ingyenesen látogathatók. Szeptember 21-én, vasárnap a Nagy Háborúra emlékező, 2-3 órás túrára várják a kerékpározást kedvelőket, indulás a Tiszai Hajósok teréről 14 órakor.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek