Remegő lábakkal Európa leghosszabb függőhídján

100 méter magasan ível át a Trift gleccser fölött az a 170 méter hosszú függőhíd, mely az Alpok leghosszabb és legmagasabban található ilyen építménye. Az adrenalinlöket garantált.

A festményekkel és muskátlikkal díszített középkori Kapellbrücke után most egy modern svájci hidat mutatunk be, mely egy gleccser fölött ível át. Tériszonyosok inkább maradjanak a takaros luzerni fahídnál, a többieknek viszont páratlan élményeket kínál!

 

Trift gleccserFotó: Christof Sonderegger / Swiss Image

A svájci Trift gleccseren 2004-ben épült meg 100 méter magasan egy 170 méter hosszú függőhíd a nepáli hegyi gyalogoshidak mintájára. Az Alpok leghosszabb és legmagasabb gyalogos függőhídját 2009-ben egy stabilabbra, biztonságosabbra és könnyebben megközelíthetőre cserélték, azóta évente mintegy húszezer túrázónak biztosítja a kellő adrenalinszintet.

Persze a stabilizált híd sem áll mint a cövek, átjutni rajta továbbra is izgalmas kaland maradt. Egyébként már a hídhoz feljutni is élmény a Triftbahn nevű, kis piros kabinos felvonóval. A kabinonként nyolc fő szállítására alkalmas szerkezetet egykor a hegyen dolgozóknak építették, ma már a túrázók használják. A felvonó júniustól október 19-ig üzemel, júliusban és augusztusban 8-17 óráig, szeptemberben és októberben 8-16 óráig tart az üzemidő. A menettérti jegy 22 svájci frankba kerül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek