Hajókirándulás és cölöpfalu a Boden-tavon

Mivel sosem sikerült megállapodnia a környező országoknak, hol húzódnak a tavon az országhatárok, így vize sem Svájchoz, sem Ausztriához, sem Németországhoz nem tartozik. Idilli táj, bronzkori cölöpházak és fétishajók: ez mind a Boden-tó. Svájc legszebb tavainak nyomában, befejező rész.

 A Genfi-tó és a Balaton után Közép-Európa harmadik legnagyobb édesvizű tava a svájci-osztrák-német hármashatáron fekvő Boden-tó, más néven Konstanzi-tó. A tavat idilli táj veszi körül, a környező dombokat szőlőültetvények, virágos rétek, gyümölcsöskertek, szántóföldek borítják. A történelem iránt fogékonyaknak érdekes lehet, hogy a Boden-tóban bronzkori cölöpházak maradványaira bukkantak, ezek rekonstrukcióit meg is lehet nézni.

Bodeni-tó
Galéria: Bódeni-tó
Fotó: Bildarchiv Appenzellerland Tourismus Ar / Swiss Image

 Ha erre járunk, mindenképpen látogassuk meg Európa legnagyobb vízesését is, amely a tótól mintegy húsz kilométernyire található. Schaffhausennél a Rajna vize 23 méter magasról zuhan a mélybe, a 150 méter szélességű vízesés igen impozáns látványt nyújt hajóból és a folyó két oldalán emelt panorámateraszokról is.

A legutóbbi hírekbe azonban nem a szép tájak vagy a történelmi örökség miatt került be a környék, hanem a tó jelentős szexhajó-forgalma miatt. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a jövőben szigorítani fognak azon, hogy milyen rendezvényeknek adhatnak otthont a tavon ringó hajók, ám idén augusztusban még elindul egy swingerhajó a Boden-tavon, a rendezvényre már 500 jegyet eladtak. Illetve, valószínűleg a későbbiekben is kihajózhat a "Torture Ship" is, amelyen legutóbb június végén 600 extravagáns lakk- és bőrruharajongó bulizott.

A tó arról is híres, hogy sosem sikerült arról megállapodni a környező országoknak, hol húzódnak rajta az országhatárok, így vize egyik ország fennhatósága alá sem tartozik. A halászati jogokról és a hajózásról külön szerződések rendelkeznek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek