» Túra

Hűsítő alpesi tavak kánikula esetére

Svájc legszebb tavainak nyomában 1.

| | Nem érkezett még hozzászólás
A Luzerni-tónál elegáns panorámahajóról gyönyörködhetünk a képeslap-tájban, a Genfi-tónál világörökségi borvidéken iszogathatunk és zseniális jazz-koncerteket hallgathatunk, a Boden-tónál pedig cölöpvárost és vízesést nézhetünk. Svájc legszebb tavainak nyomában, első rész.

Bár Svájcról első körben mindenkinek a képeslapra illő hegyek és a zöldellő mezőkön legelő (lila) tehéncsordák jutnak eszébe, érdemes a völgyekben megbújó kristálytiszta vizű tavakat is felfedezni. Cikksorozatunkban három szép svájci tavat mutatunk be, melyek három különböző életérzést tartogatnak. Elsőként a Luzerni-tóról mesélünk.

Vierwaldstatti tó: a természet lágy ölén

A jellegzetes alakú Vierwaldstatti, vagy más néven Luzerni-tó hegyek ölelésében, négy kanton találkozásánál fekszik. Vize ivóvíz minőségű, hőmérséklete nyaranta 22 Celsius fok körülire melegszik. Így mi a strandolás helyett inkább a tóparti sétát, illetve a hajókázást javasolnánk ideális programként. Míg a régi korok utazói öszvérről vagy postakocsiról szálltak át a hajókra, manapság a sztereotip módon óramű pontosságú modern tömegközlekedési eszközökkel juthatunk el Luzern kikötőjébe. A Wikipedia vonatkozó szócikke szerint a tavon a Vierwaldstättersee Hajózási Társaság naponta 5 nosztalgia gőzöst és 15 motoros hajót közlekedtet 34 kikötőhely között.

Mi két éve a Saphir névre hallgató, elegáns panorámahajóval tettünk itt egy kört. Az út egy órán át tart, a friss levegő és a lenyűgözően szép hegyes-völgyes, zöld pázsitos táj teljesen elvarázsol. A hajón nincsenek osztályok, ha megvesszük a jegyet, szabadon választhatunk helyet. Ha jót akarnak, alul, a hajó legvégében található kis teraszon üljenek le, a víz meglepően közel lesz, és innen a legszebb a kilátás.

A hajófóbiásokat pedig azzal nyugtatnám, hogy egyáltalán nem hullámzik a hajó, szinte teljesen simán siklik a vízen, így nyugodtan vállalkozhatnak az útra a legfélősebbek is. Ha a tó mellett Luzern egyéb látnivalóira is kíváncsi, korábbi cikkünkért ide kattintson.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
1 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.