Magyarország legszebb tájain vándortúrázhatsz augusztusban

Öt nap, 110 kilométer, jó néhány nemzeti park és valószínűleg egy-két vízhólyag. A szép magyar tájban túrázhat augusztusban bárki, aki elbír egy 10-20 kilós hátizsákot.

Öt nap alatt 110 kilométert tehet meg bárki augusztus 25-től egy túrafelszereléseket gyártó cég szervezésében. A nomád élménytúra Aggtelektől Felsőtárkányig tart, a szervezők célja az, hogy újjáélesszék a vándortúrázás hagyományait Magyarországon.

Fotó: eden / Indafotó

 A túra útvonala Magyarország legszebb nemzeti parkjain át vezet, és csak részben egyezik meg a Kéktúra útvonalával, ezen kívül megkülönböztetett, ideiglenes jelzések kalauzolják majd a túrázókat, akiket az ötödik nap végén buli vár.

Menetközben nem lehet csatlakozni a túrához, aki lemarad, az kimarad. Van ugyan időkeret, de alternatív lehetőségként a túraútvonalhoz közeli látnivalókat is meg lehet tekinteni. A túrázók sátrazni fognak, víz minden szálláshelyen lesz, de hogy mindenütt meleg lesz-e, azt nem tudják garantálni a szervezők. A túra résztvevői nem használhatnak járművet, ha pedig valakit szemetelésen kapnak, azt azonnal kizárják.

Hangsúlyozottan nem teljesítménytúráról van szó, de teljesítéséhez átlagos edzettség szükséges, és érdemes azt is figyelembe venni, hogy öt napon át kell cipelni egy 10-20 kilós hátizsákot.

A regisztráció díja 19 990 forint, hogy ezért pontosan mit kap cserébe a jelentkező, azt részletesen leírják a túra oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek