» Túra

Egész napon át gyalogolhat a Magas-Tátrában

| | Nem érkezett még hozzászólás
Augusztus elején egy könnyebb és egy nehezebb teljesítménytúrán feszegetheti bárki a saját határait a Magas-Tátrában. A könnyebb túra is 25 kilométeres, ezért alapfeltétel az edzettség és a magashegyi rutin.

Második alkalommal rendez augusztus 9-én teljesítménytúrát a Magyarországi Kárpát Egyesület a Magas-Tátrában, Zakopane és Ótátrafüred, valamint Zakopane és a Poprádi-tó között. Az érdeklődők ezen a napon két különböző tátrai gyalogtúra közül választhatnak erőnlétüktől függően. A nehezebb túra útvonalának hossza valamivel több mint 40 kilométer, szintkülönbsége 3860 méter, a szintideje pedig 16 óra. A könnyebb túra 25,3 kilométeres, 2880 méternyi szintkülönbséggel és 12 órás szintidővel.

Poprádi-tó
Poprádi-tóFotó: Vincze Barbara / Travelo

A nevezési díj mindkét túrára kétezer forint, de ezért cserébe az induló édességet és vizet kap a rajtnál és a célban, továbbá emléklapot, kitűzőt és pólót. A túrára a Magas-Tátrai Barangolások túrával együtt busz indul Budapestről, részletek később a túra honlapján.

A szóban forgó túrák magashegyi túrák, alapvetően szombaton lehet teljesíteni őket, de a szervezők a vasárnapot is nyitva hagyják a vállalkozók számára. Váratlan szélsőséges időjárás miatt eső, hó, szél ellen meleg ruha, (eső)kabát - plusz fejlámpa is - kötelező. Mindkét túra kizárólag gyakorlott túrázóknak ajánlott.

A teljesítménytúra egy előre meghatározott útvonalon rendezett túra, ahol az útvonalon adott időn belül kell végigmenni. Bárki részt vehet teljesítménytúrán, nem kell tagnak lenni semmilyen egyesületnél, de azért létezik egy kifejezetten teljesítménytúrákra szakosodott társaság is, a beszédes nevű Teljesítménytúrázók Társasága.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
4 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
14 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.