Teniszezni egy 16. századi milánói templomban? Miért is ne?

Teniszezni egy 16. századi milánói templomban? Miért is ne?

 

 Milánóban ezt is lehet, ha valaki nagyon dekadens szeretne lenni. Létezik ugyanis egy templom, amelybe nem imádkozni, hanem teniszezni járnak az emberek – írja a The Spaces.

Fotó: Andrea Rossetti / The Spaces

 

A Chiesa San Paolo Converso egyike az olasz nagyváros három, szentségétől megfosztott templomának. A volt templomot korábban többféleképpen is hasznosították, például kiállításokat és nagy vacsorapartikat rendeztek itt hosszú asztalok mellett, de működött áruházként és árverési csarnokként is. Most viszont Asad Raza művész egy szemkápráztatóan narancssárga teniszpályát tervezett ide.

Az alkotást, melynek elnevezése Untitled (Plot for Dialogue) (azaz: Név nélkül (Párbeszédre nyitott)), a nagyközönség ingyenesen látogathatja, és mindent megtalál itt, mint amit egy normális teniszklubban: bérelhet ütőket, igénybe vehet edzőket, és jeges tea is várja a recepcióspulton. Ami a közönséget illeti: hatalmas márványszobrok állnak őrt a pálya két oldalán.

Fotó: Andrea Rossetti / The Spaces

 

A volt templomot, melybe a Campi fivérek készítettek freskókat a 16. században, 2014-ben vásárolta meg a CLS építésziroda, akik stúdiónak kezdték használni, de - mint a jelek is mutatják - a hasznosítást illetően minden másra is nyitottak voltak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek