Vegetáriánus? Ezekben az országokban lesz jó utaznia

Vegetáriánus? Ezekben az országokban lesz jó utaznia

 Nem könnyű annak kiadós és finom ételhez jutnia, aki idegen országban utazgat, nem ismeri a nyelvet, és fenn szeretné tartani megszokott vegetáriánus életmódját. Nekik segít a Globális Vegetáriánus Index, melyet egy utazási webhely dolgozott ki – írja a TravelPulse.

Indiában a hindu népesség vegetáriánus, így ott azért nem olyan nehéz finom húsmentes falatokhoz jutniFotó: David Baxendale / Flickr.com

A mutató 183 országban gyűjtött adatok alapján állított fel rangsort a világ országai között. Alapul vették többek között azt, hogy hány vegetáriánus étterem található az adott országban, hogy ez hogyan aránylik a népesség számához, és hogy mennyi a lakók éves húsfogyasztása.

A pontozásos rendszerben a Seychelles-szigetek győzött, utána a dobogón Thaiföld és Malajzia áll. A világ legnagyobb húsfogyasztója egyébként az Egyesült Államok, ám hiába található itt a világ legtöbb vegetáriánus étterme, a lakosság számára vetítve ez még mindig elenyésző. A húsfogyasztási spektrum túlsó végén Bhután áll: ebben az országban fejenként kevesebb mint három kilogramm húst esznek a lakosok évente.

Európában az aranyérmes az Egyesült Királyság lett. Az index szerint a vegák kerüljék Fehéroroszországot, ahol igen kevés a vegetáriánus éttermek száma, míg az abszolút nullát ezen a téren a Közép-Afrikai Köztársaság hozza.

Ízletes vega fogás Guyanában, többek között édesburgonyával, zöldbabbal és maniókávalFotó: David Stanley / Flickr.com

Íme a nyertesek földrészekre bontva:

Afrikában: Seychelles-szigetek

Ázsiában: Thaiföld

Európában: Egyesült Királyság

Észak-Amerika: Belize

Dél-Amerika: Peru

Óceánia: Salamon-szigetek

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek