Tudta, hogy törvénybe ütköző éjjel fényképezni az Eiffel-tornyot?

Tudta, hogy törvénybe ütköző éjjel fényképezni az Eiffel-tornyot?

A világot gyakorlatilag elárasztják az Eiffel-torony képei, akár nappal, akár éjjel készültek. Pedig az éjszakai látványt lefotózni törvénybe ütközik – írja a Travel and Leisure.

Ezért akár le is csukhatnák Párizsban. De nem fogjákFotó: Roberto Lopez / Northfoto

A torony tulajdonosa és üzemeltetője, a Société d'Exploitation de la Tour Eiffel hivatalos működési szabályzatában a Gyakran Ismételt Kérdések között ez áll: "A kivilágított Eiffel-toronyról éjszakai felvételek készítéséhez és megjelentetéséhez a Société d'Exploitation de la Tour Eiffel írásos engedélye szükséges."

Hogy miért? Mert ugyan maga a torony közkincs, de a díszkivilágítása nem az. A fényshow-t 1985-ben szerelték fel, és valójában továbbra is az azt készítő művész szellemi tulajdonának számít. Márpedig alkonyattól hajnali 1 óráig képtelenség úgy képet csinálni a toronyról, hogy a villódzó fények ne legyenek rajta. Hajnalban pedig, amikor meg nincsen kivilágítva, ki akarna egyáltalán képet róla?

Természetesen a fentiek miatt még soha, senkit nem citáltak bíróságra. Úgyhogy Párizsban járva nyugodtan szegjen törvényt, mármint azzal, hogy éjjel fotózza a már több mint háromszázmillió látogatót fogadott Eiffel-tornyot. És ha már a városban jár, ne hagyja ki a nemrég megnyílt Yves Saint-Laurent múzeumot sem.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek