Hamarosan Európában is vacsorázhat a víz alatt

Hamarosan Európában is vacsorázhat a víz alatt

A nyitás időpontja még nem ismert, a tervek már igen: Norvégia déli partszakaszán vízalatti étterem nyílik – írja a Condé Nast Traveler. Ha nem is lesz a legnagyobb a világon, de legalább viszonylag közel található majd, ha valaki mindig is ilyen élményről álmodott.

Fotó: MIR and Snøhetta

A 80-100 fős étterem Oslótól körülbelül ötórás autóútra fekszik majd. A találóan Under (azaz: Alatt) névre keresztelt vendéglátóhely tizenegy méter széles lesz, és közel öt méter mélyen helyezkedik el a víz alatt. Az étkezők padlótól a mennyezetig érő panorámaablakokon át csodálhatják majd az élővilágot.

A fejlesztés nem csak az éttermet foglalja magában, hanem egy tengeri kutatóközpontot is. A kutatók célja, hogy a lehető legjobb körülményeket hozzák létre az étterem körül a tengerben ahhoz, hogy minél több állat éljen és szaporodjon a közelben.

Fotó: MIR and Snøhetta

 Az étterem külső felszínén olyan tárgyakat, például kampókat helyeznek el, melyekben a kagylók megkapaszkodhatnak. Az így létrejött zátony lakói tisztítják majd a tengervizet az étterem körül, ami egyrészt azért jó, mert több állatot vonz majd az ablakok elé a tiszta víz, másrészt azért, mert így a vendégek jobban látják majd őket.

Fotó: MIR and Snøhetta

A víz felett található épületből az étteremig egy pezsgőbáron át vezet majd az út.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek