» Távol

A világ kultúráinak megismeréséért újra elég Bécsig menni

| | Nem érkezett még hozzászólás

Nagyszabású átalakítási munkálatok után október 25-én végre újra megnyitja kapuit a bécsi Világmúzeum (Weltmuseum Wien), a régi Néprajzi Múzeum (Museum für Völkerkunde). A három évig tartó átépítés után 14 megújult teremben ismerheti meg a közönség a világ kultúráit. A grandiózus megnyitóra a bécsi Heldenplatzon felépített szabadtéri színpadon kerül sor, az új tárlatokat pedig a megnyitó után, valamint az azt követő első napon ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők.

Fotó: Copyrights: KHM-Museumsverband

Bár a névváltozás már 2013-ban megtörtént, a bécsi Világmúzeum átalakítási munkálatai csak 2014 végén kezdődtek meg. A cél az volt, hogy új nevéhez híven egy kultúrákat és történelmet átölelő tárlat mutassa be Ausztria és a világ más kultúráinak összekapcsolódását.

A három évig tartó felújítás után az érdeklődők 2017. október 25-től tizennégy megújult teremben, kétezer-ötszáz négyzetméteren ismerhetik meg a tárlat kibővített gyűjteményét. Az állandó kiállítás több mint háromezer műtárgy és rengeteg fotográfia segítségével kalauzolja az érdeklődőket a távoli kultúrák világaiban. Az új koncepció alapján összeállított gyűjtemény Ausztria és a világ kapcsolatába is betekintést nyújt. A tárlat darabjai között olyan híres régiségeket csodálhatnak meg az érdeklődők, mint a penacho, egy tollból készült ómexikói indián fejdísz, vagy Johann Natterer brazil expedíciója során talált tárgyak. További ezernégyszáz négyzetméteren pedig időszakos kiállításokon keresztül ismerhetik meg az osztrák népművészetet.

A szerdai nagyszabású megnyitó alkalmából André Heller osztrák akcióművész a bécsi Heldenplatzot egy estére a világ legkülönbözőbb kultúráinak olvasztótégelyévé varázsolja. A múzeum előtti szabadtéri színpadon mongol, ausztrál, bosnyák, indiai, mexikói, svájci és természetesen osztrák produkciókat láthat majd a közönség. A tolerancia jegyében megrendezett ünnepséget követően hajnali 1-ig, illetve október 26-án 13 és 21 óra között ingyen lesz látogatható a régi-új múzeum tárlata.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
7 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
MartiSatya élménybeszámolót írt
Monaco Grand Prix
18 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.