Hatalmas bulival ünnepelte az Eiffel-torony 300 milliomodik látogatóját

Hatalmas bulival ünnepelte az Eiffel-torony 300 milliomodik látogatóját

Zenés-táncos esttel ünnepelte a párizsi Eiffel-torony, hogy az elmúlt 128 évben több mint 300 millió turista kereste fel. A francia főváros szimbóluma, az "Öreg Hölgy" az egyik legnépszerűbb látványosságnak számít a világon.

Csütörtökön a torony minden szintjén zene szólt, a téren ütősök, a második szinten egy dzsesszzenekar, a legfelsőn pedig egy romantikus fuvolatrió szórakoztatta az érdeklődőket kora délután. Sötétedéstől éjfélig aztán népszerű DJ-k (Isa GT, Michel D és Riks, Louise Chen és Jean Tonique) teremtettek igazi klubhangulatot a táncos kedvűeknek a toronyban, ahol félóránként egy külön erre az alkalomra készített fényjáték színesítette az ünnepet. Nézze csak meg a fotógalériát!

Galéria: Zenés esttel ünnepelte az Eiffel-torony 300 milliomodik látogatójátFotó: Caroline Blumberg / MTI / EPA

A rendezvények ingyenesek voltak, de a szokásos belépőjegyet meg kellett váltaniuk a látogatóknak ahhoz, hogy a felsőbb szintekre jussanak. A DJ-k programjára viszont este fél nyolctól ingyen juthatott be az első ezerötszáz érkező.

A 324 méter magas torony a tervezőcég tulajdonosáról, Gustave Eiffel mérnökről kapta a nevét. Eredetileg az 1889-es világkiállításra készült, és először le akarták bontani. Tizenkétezer acéldarabból, szegecseléssel állították össze; mivel átmeneti jelleggel készült, évente körülbelül tíz tonna festék kell felülete karbantartásához. Első emelete 58, második emelete 116, a harmadik 276 m magasban van, és pazar kilátást nyújt a metropoliszra. Párizs ikonikus jelképe a leglátogatottabb fizetős műemlék a világon; a nagy forgalomra való tekintettel nemrégiben egy hatalmas, golyóálló üvegfalat kezdtek építeni köréje. A jövő májusra elkészülő fal több mint húszmillió euróba kerül, ami része annak a 300 millió eurós (92,2 milliárd forintos) csomagnak, amelyet a városháza tizenöt év alatt kíván elkölteni az Eiffel-torony modernizálására.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek