Hetvenkét méter magasan, egy függőhídon nyílt meg Lisszabon új kilátója

Hetvenkét méter magasan, egy függőhídon nyílt meg Lisszabon új kilátója

Hetvenkét méter magasról lehet gyönyörködni ezentúl a portugál fővárosban, megnyílt ugyanis Lisszabon egyik ikonikus átkelője, az Április 25. híd kilátója, amelyre egy üvegliften keresztül lehet feljutni.

Fotó: Luis Ascenso / Flickr

A minden oldalról átlátszó lift a függőhíd egyik fő pilléréhez kapcsolódik. A kilátót szerdán, a Turizmus Világnapján adták át; a "Pilar 7 Experience" elnevezésű projekt 5,3 millió euróból valósult meg, amelynek egy részét a városban érvényes turistaadóból fedezték - írja az MTI. Ennek mértéke egyébként egy euró vendégéjszakánként.

A Tajón átívelő Április 25. híd Almadával köti össze Lisszabont. A hidat 1962-ben kezdték építeni, és 1966-ban adták át a forgalomnak. Az új turistalátványossággal részben a híd fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepli a város.

Az építmény eredetileg a Salazar híd nevet kapta, de később megváltoztatták a nevét az 1974. április 25-i szegfűs forradalom előtti tisztelet jeleként. Az 1974-es forradalom egy gyakorlatilag vértelen hatalomátvétellel a több mint négy évtizedes diktatúrának vetett véget. Nevét annak köszönhette, hogy a hatalomátvételt végrehajtó katonák vörös szegfűt tűztek fegyvereikre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek