» Távol

Sramlival kísért bortúrákat tartanak Bécsben a hétvégén

| | Nem érkezett még hozzászólás
Nagy lesz a jövés-menés a hétvégén a bécsi szőlőhegyeken, most tartják ugyanis a Bécsi Bortúrát. A résztvevők három útvonal közül választhatnak, amelyek mentén pincészetek és heurigerek várják a kirándulókat.

Bécs festői szőlőhegyeire csábítja az osztrák főváros lakóit a szüreti időszak egyik legnépszerűbb rendezvénye, a Bécsi Bortúra (Wiener Weinwandertag), amelyet idén szeptember 30-án és október 1-én tartanak. A résztvevők három útvonal közül választhatnak, a legbevállalósabbaknak a Neustifttől Nussdorfig vezető, 10,8 kilométeres vagy a bő egy kilométerrel rövidebb, 9,6 kilométeres útvonal ajánlott, amely Strebersdorftól Stammersdorfig vezet a 21. kerületen keresztül.

Fotó: PID / Christian Fürthner

A kevésbé rutinos túrázók az ottakringi 4,5 kilométeres távon próbálhatják ki magukat, de akár ennél kisebb szakaszok megtételével is bele lehet kóstolni a kirándulásba és a bécsi szőlőhegyek nyújtotta kulináris élvezetekbe. Az útvonalak mentén ugyanis 10 és 18 óra között pincészetek és heurigerek várják borral, musttal és a hozzájuk passzoló harapnivalóval a megfáradt vándorokat. Sokan veszik célba ilyenkor az osztrák főváros borászatát, a Weingut Cobenzlt, ahol borkóstolókkal, zenés műsorral és változatos finomságokkal készülnek az alkalomra.

Bécs az egyetlen főváros a világon, amelynek saját szőlészete van, ráadásul az összes termőterület a város határain belül található. A város borászata több mint száz éves és 60 hektáron gazdálkodik környezetkímélő, fenntartható módon. A gyerekekre is gondoltak: őket a borászattal szemben egy igazi parasztudvar várja, mintegy száz haszon- és háziállattal. 

Tavasszal indították újra a szintén a borászat közelében fekvő Café & Schloss Cobenzlt, ahol a Bécsi Bortúra alkalmából regionális ínyencségekkel, bécsi borral, sramlival és modern bécsi dalokkal, ún. wienerlieddel várják a fiatalokat. A vándoroknak egyébként egy okostelefonos alkalmazás is készült, amely segítségével az összes útvonalat és tudnivalót letölthetik a telefonjukra, és akár digitális pecséteket is gyűjthetnek az egyes pihenőknél. Az alkalmazást és az egyes útvonalak térképét itt lehet letölteni.

Fotó: PID / Christian Fürthner
Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
10 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
10 órája
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
5 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.