A szakadék szélén állította meg a buszt egy francia turista az Alpokban

A szakadék szélén állította meg a buszt egy francia turista az Alpokban.

Huszonegy ember életét mentette meg az a francia turista, aki a kormányhoz ugrott, és megállította a buszt amin utaztak, miután a sofőr elájult - írja a BBC.

A turistabusz a Tiroli-Alpokban járt, a nyugati-ausztriai Schwaz közelében. A sofőr, egy 76 éves férfi egy ponton rosszul lett, és elvesztette az eszméletét. A busz a szakadék felé hajtott, de az egyik utasnak - aki a sofőrhöz közel ült - volt annyi lélekjelenléte, hogy a kormányhoz ugorjon. A 65 éves férfinak végül sikerült lefékeznie a járművet; a busz egy védőkorlátba hajtott és megállt, körülbelül 100 méterre egy szakadéktól.

Fotó: Ben Miller / Flickr

Mindössze négy utast kellett kórházba kellett vinni - ha társuk nem kapcsol időben, minden bizonnyal sokkal rosszabban is végződhetett volna az egész.

"Egy hajszálnyira voltunk a katasztrófától" - ismerte el a helyi rendőrség szóvivője, hozzátéve hogy hihetetlen szerencsének tartja, hogy a francia utas reflexeinek köszönhetően sikerült megállítani a buszt.

2004-ben sajnos nem volt ilyen szerencsés az a turistabusz, amelynek sofőrje eltért az útról, majd harminc métert zuhant egy töltésen Salzburg közelében, öt ember halálát okozva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek