Kötelekkel tartják vissza a zebrán a szabálytalankodni készülőket Kínában

Kötelekkel tartják vissza a zebrán a szabálytalankodni készülőket Kínában

Automatikusan mozgó kötelekkel tartatják be a közlekedési szabályokat a gyalogosokkal Kína Hupej tartományának fővárosában, Vuhanban. A város egy modern városrészének forgalmas kereszteződésében hatalmas ajtókeret áll a zebra teljes szélességében, benne két kötél, melyek alacsonyan vagy magasan feszülnek a lámpa színétől függően - írja az MTI.

 

Fotó: Sun Xinming / Imaginechina

Ha piros a lámpa, a kötél lent van, útját állva az átkelni készülő gyalogosoknak. Ahogy zöldre vált, a kötelek felemelkednek, és át lehet menni az úttesten. A készülék felső keretén képernyő látható, rajta felirat hívja fel a közlekedők figyelmét, hogy kövessék a lámpák utasításait.

Az "okos gyalogosakadályt" februárban állították munkába, előtte rendőrök és önkéntesek tartották a köteleket és fújták a sípokat, hogy visszatartsák a piroson átkelni akaró gyalogosokat - mondta Liu Ping, a városrész közlekedési rendőre. Hozzátette, hogy becsléseik szerint az emberek nagyjából 90 százaléka tartja be a közlekedési szabályokat, az új eszköz ezt az arányt öt százalékkal emelte meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek