Mallorca és Ibiza is visszaszorítaná a tömegturizmust

Mallorca és Ibiza is visszaszorítaná a tömegturizmust

 Sokáig szívesen látták a külföldieket, de úgy tűnik, Barcelona után a spanyolok Ibizán és Mallorcán is visszaszorítanák a hozzájuk érkező turista hordákat. Ennek érdekében most keményen fellépnek az illegális lakáskiadás, illetve az Airbnb ellen - írja a Condé Nast Traveler.

A bulizók két kedvenc spanyol szigetén már többen megfordultak idén, mint az ország többi részén összesen. A bérleti díjak csak Mallorcán 40 százalékkal emelkedtek az elmúlt időszakban, Ibizán pedig már minden 30. lakosra jut egy Airbnb lakás.

Ibiza szigete Fotó: David Holderbach / FlickrForrás: Travelo

 Ezt elnézve nem meglepő, hogy a döntéshozók határozott lépésre szántak el magukat. Az engedély nélkül működő lakáskiadók ezentúl akár 40 ezer eurós bírságra is számíthatnak, a turisztikai céllal fenntartott ágyak számát pedig összesen 623.624-ben maximalizálták a két szigeten. Hogy miként jött ki a fenti szám, rejtély.

Az mindenesetre biztos, hogy ha a helyiek feketén szeretnék kiadni ingatlanjaikat, már a hirdetések miatt is megbírságolhatják őket, sőt, a hatóságok egy új honlapot hoznak létre ahol feljelenthetik a gyanús vállalkozókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek