» Távol

Ha amúgy unalmas lenne a vakáció, nyaraljon börtönben!

| | Nem érkezett még hozzászólás

Ha a nyaralás során túlságosan nyomasztóan hat a váratlanul ránk szakadt szabadság, jó tudni, hogy becsekkolhatunk egy börtönbe, ahol aztán kénytelenek leszünk szabályoknak engedelmeskedni. Börtönhotel nyílt ugyanis Bangkokban – írja a Travel and Leisure.

A Bangkok turistafőutcáján, a Sukhumvit Road-on nyílt hostel neve Sook Station (a station angolban a rendőrőrsöt is jelenti). Az utazókról itt érkezéskor egy rendőrségi portréfotó készül, majd megkapják fekete-fehér csíkos pizsamájukat. Mondanunk sem kell, hogy nem maradhatnak ki csak úgy mulatozni Bangkok nyüzsgő éjszakai életének központjában, mert meg van szabva, mikor kell jelentkezniük az őröknél. A megadott időben mindenkinek le kell oltania a villanyt. Kivételt ez alól a közös fürdőszobák jelentenek: ott viszont mindig vakít a villanyfény.

Az ott-tartózkodás idejére az utazók egy számot is kapnak azonosítóként, melynek segítségével juthatnak be kulcs híján a szobájukba. A szobák, jobban mondva cellák, természetesen vasrácsokkal és csíkos függönyökkel vannak felszerelve.

A tényt, hogy tulajdonképpen mégis nyaralásról van szó, a szálloda tetőteraszán található jacuzzi, az épületben található kávézó, illetve az üzleti utazókat kiszolgáló közösségi iroda jelzi. Egyes szobáknak erkélye vagy terasza is van. A szobák ára éjszakánként 54 dollártól indul, de családi szobákat is kínálnak.

Egyébként nem ez az egyetlen börtöntémájú szálláslehetőség a világban. Amszterdam mellett egy valódi börtönt alakítottak át hotellé, és a korábbi cellákban alhatnak az arra vágyók. Isztambul egyik luxusszállodáját, a Four Seasons at Sultanahmet hotelt egy kilencvenéves börtönépületből alakították ki. Bostonban pedig a Charles Street-i börtön született újjá a trendi Liberty Hotellé, melynek Alibi bárjában padlótól a mennyezetig érő ablakok előtt szürcsölhetjük a koktélokat.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
10 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.