» Távol

Lelőtték az anyát, aki családjával egy brazil nyomornegyedbe hajtott be

| | Nem érkezett még hozzászólás

Lelőttek egy brit nőt, aki családjával együtt a Rio de Janeiro-tól mintegy 150 kilométerre fekvő Angra dos Reis tengerparti település favelájába hajtott be véletlenül autójával vasárnap délután - írja a brit Telegraph.

A brit pár három gyerekével együtt utazott a kocsiban, vizet szerettek volna venni, ezért útbaigazítást kértek, tovább hajtottak a megadott irányban, de nem tudták milyen veszélyes környékre tévedtek. Egy helyi banda rohanta meg a kocsijukat, felszólították őket, hogy szálljanak ki, különben lőni fognak. A család nem szállt ki, az anyát pedig kétszer hasba lőtték. A nőt kórházba vitték, megműtötték, azóta sikerült stabilizálni az állapotát.

Fotó: Hamoon Nashiri / Flickr.com

Bruno Gilaberte, a helyi rendőrfőnök szerint az eset egy szerencsétlen félreértésből történt. A vizet kereső családot a helyiek tévedésből irányították Água Santa, vagyis egy Szent Víz nevű település nyomornegyede felé, amelyet egy kábítószerrel kereskedő közösség felügyel. Itt futottak bele az egyik helyi bűnözői bandába, akik egyből távozásra szólították fel őket, amire sok időt nem adtak, ezért tüzet nyitottak rájuk. 

Nem ritka az ilyen incidens a brazil favelákban, amelyek még a 19. század végén terjedtek el. Ekkoriban ugyanis még sok kávé- és gyümölcsültetvény volt Rio környékén, a földbirtokosok Brazília északi részéről tömegével hoztak munkásokat, akik a hegyek lejtőin nagyon szegény körülmények között, kis viskókban laktak. A szegénység maradt, a rossz közbiztonság azóta tovább nőtt.

Ma Rio de Janeiro több mint 760 kisebb-nagyobb nyomornegyedében él a lakosság húsz százaléka, mintegy 1,4 millió ember. 2008 óta külön rendőri egység foglalkozik a nyomornegyedekkel. A drogbandák, bűnözői csoportok által irányított nyomornegyedekbe évek óta szerveznek helyi utazási irodák vezetett túrákat, annak ellenére, hogy a külügyminisztérium rendszeresen figyelmezteti a turistákat ezek veszélyeire. 

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
10 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.