» Távol

Tengerparti járatokat indít több magyar városból is a FlixBus

| | Nem érkezett még hozzászólás

Idén nyáron a FlixBus magyar városokkal is összeköti a környező országok legnépszerűbb nyaralóhelyeit, így augusztusban már Horvátország, Szlovénia, Olaszország és Erdély is új, napi járatokkal érhető el - olvasható a FlixBus közleményében.

Split városközpont
Split városközpontFotó: Wikipedia

Jegyeket már nemcsak a cég több ezer partnerirodájában és a weboldalán, de a mellé fejlesztett magyar nyelvű FlixBus mobilalkalmazásban is lehet foglalni. Mi a budapesti Népliget megállóból kalkulálva Splitbe például 15 ezer forintért találtunk augusztus 7-i este tízórási indulással jegyet, Triesztbe ugyanezen a napon délelőtti indulással 16 ezerért, Velencébe pedig 16 ezer és 23 ezer forintos jegyárak között lehet válogatni attól függően, hogy melyik napszakban tervezzük az indulást. 

De a cégnek van Budapest és Padova között közlekedő járata is, amely Szlovénia legszebb városait, Maribort és Ljubljanát érintve jut el Olaszországba, és amely során akár Triesztet és Velencét is lehet megállóként választani. Mindeközben Horvátország legnagyobb üdülőközpontjaiba is minden nap indul közvetlen járat, Zadar és Split mellett pedig Közép-Dalmácia olyan kisebb gyöngyszemei látogathatók végig, mint Vodice, Primošten, Trogir vagy Makarska.

Akik viszont nem a tengerpartra vágynak, hanem várost néznének, vagy épp a kánikulai napok elől menekülnének hűvösebb vidékre, azok az Erdélybe, Szlovákiába és Lengyelországba induló járatok közül választhatnak. A Budapest-Varsó vonalon többek között Pozsony és Łódź is elérhető, míg a fővárost Wrocław-val összekötő távolsági busz Ružomberok és Donovaly megállóhelye az Alacsony-Tátra népszerű túraútvonalait is könnyen megközelíthetővé teszi.

A hajdani Ferenc József Színház, ma az Opera, a Román Nemzeti Színház, a Magyar Állami Színház és a Német Állami Színház épületének homlokzata Temesváron
A hajdani Ferenc József Színház, ma az Opera, a Román Nemzeti Színház, a Magyar Állami Színház és a Német Állami Színház épületének homlokzata TemesváronFotó: AI /Wikipedia

A Romániába induló napi járatok Csíkszereda, Nagybánya, Marosvásárhely, Temesvár és Nagyszeben végállomással közlekednek, de a fővárosból így Arad, Kolozsvár és Gyulafehérvár is elérhető. Ugyanakkor vannak járatok, amelyek Szegedről és Debrecenből indulnak.

Az európai körutazásokban gondolkodók viszont inkább az InterFlix jegyet fogják értékelni, amellyel 99 euróért (kb. 31 ezer forintért) Európa-szerte 5 várost látogathatnak meg. A jegy 3 hónapig érvényes.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
2 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
MartiSatya élménybeszámolót írt
Monaco Grand Prix
20 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.