Milánó hivatalosan is betiltotta a szelfibotokat

Milánó hivatalosan is betiltotta a szelfibotokat.

Íme egy rossz hír azoknak, akik még nem készítették el a milánói dóm előtti kötelező szelfit: szelfibotot már nem használhatnak hozzá, mert a városvezetés betiltotta – írja a Condé Nast Traveler.

A szelfibot betiltásának oka nem más, mint az „antiszociális viselkedés" mérséklése. A tiltólistán szereplő másik három tételnél más volt a motiváció: ott az általuk keletkező szemétmennyiséget próbálják csökkenteni. A tiltás minden esetben a város meghatározott részét érinti csak, természetesen a belvárost: a XXIV Maggio tér, a Gorizia sugárút, a Via Codara, a Cantore tér, and Gabriele D'Annunzio sugárút környékét.

A szelfibot tiltása július 14-én lépett hatályba, és egészen augusztus 13-ig érvényben marad, de a városvezetés fenntartja annak lehetőségét, hogy meghosszabbítja ezt az időszakot.

Nem Milánó az egyetlen hely, amelyik nem bírja a látványát sem a szelfibotnak: a Vatikánváros is hasonlóképpen vélekedik, de tilos az amszterdami Van Gogh Múzeumban és a pekingi Tiltott Városban is. A Disneyland és Pamplona, ahol a múltkoriban is nagyot futottak a bikák, elsősorban biztonsági okokból tiltja a bottal megtoldott szelfizést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek