Diana hercegnő személyes tárgyaiból nyílt kiállítás Londonban

Diana hercegnő személyes tárgyaiból nyílt kiállítás Londonban

 Mint korábban megírtuk, különleges tárlatot láthat, aki az idén nyáron a Buckingham-palotába látogat, mégpedig a rengeteg ajándékot, melyet II. Erzsébet hatvanöt év alatt más államoktól kapott. Ennél is különlegesebb csemegét jelentettek most be: a látogatók Diana hercegnő személyes tárgyaiból is láthatnak kiállítást ugyanitt – írja a CNN.

Fotó: CNN.com

 A kiállítás apropóját a hercegnő halálának huszadik évfordulója adja. A tárgyak egy részét Vilmos és Harry herceg választották ki.

A Diana-kiállítás fókuszpontjában a néhai hercegnő íróasztala áll: itt szokott dolgozni, leveleket írni és zenét hallgatni. Az asztalon most kedvenc tárgyai kaptak helyet, többek között a gyermekeiről készült fotók.

Fotó: CNN.com

 Írógépét és egy régi bőröndjét is kiállították, melyben most kedvenc kazettái kaptak helyet: Elton John és Lionel Richie kiemelt helyen álltak Diana zenei ízlésében. A látogatók sok olyan tárgyat is láthatnak, melyet ő kapott ajándékba utazásai során, például egy ezüsttel bevont naptárt, melyet 1985-ben Ronald Reagan ajándékozott neki.

A Buckingham-palota hagyományosan minden nyáron megnyitja kapuit a látogatók előtt; tavaly több mint félmillió érdeklődőt fogadott. A Royal Gifts, azaz Királyi ajándékok kiállítás 2017. október 1-ig látható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek