Szívesen lenne túravezető az Antarktiszon? Most megteheti

Szívesen lenne túravezető az Antarktiszon? Most megteheti

Sokak életében eljön a pillanat, amikor úgy érzi, váltani kell, ki kell törni a napi rutinból. Ha éppen ennél a fázisnál tart, tudjon róla, hogy itt a lehetőség: a Silversea Cruises óceánjárókat üzemeltető társaság idegenvezetőket keres antarktiszi túráihoz, és át is képezi őket a kihívásra – írja a Travel and Leisure.

A társaság Silver Explorer hajója az antarktiszi Neko-öbölben horgonyozRobert White / Facebook

 A társaság bejelentette, hogy képzési akadémiát indít, amelynek során minden olyan készséget elsajátíthatnak az érdeklődők, melyre egy, az Antarktisz körüli expedíció során szükség lehet. Amint sikeresen elvégezték a kurzust, a résztvevők a turistáknak tartanak előadásokat, workshopokat, melyek célja elmélyíteni az utazók tudását a legdélibb kontinensről.

A program webes képzés formájában kezdődik, melynek során a résztvevők a hajóval kapcsolatos tudnivalókat, elsősegélyt és a turistákkal való kommunikációt sajátítják el, valamint a tengeri biztonságról tanulnak.

Akik ezt az első időszakot sikeresen teljesítették, hat hétig tanulhatnak tovább a Silversea Cruises Silver Cloud nevű hajóján, amikor az novemberben az Antarktiszra indul. A fedélzeten a résztvevők tovább tanulnak: többek között környezetvédelmet, ökológiát, geológiát, idegenvezetést, és még többet a hajóról és az utasbiztonságról.

A Silversea Cruises egyébként nem csak Antarktiszra indít hajókat, így könnyen lehet, hogy az így képzett idegenvezetők mondjuk az Északi-sarknál, a Galápagos-szigeteken vagy Oroszország északkeleti részén kapnak állást egy óceánjárón.

Akit szívesen kilépne megszokott életéből, írjon a Silversea Cruises-nál Kit van Wagnernek a kitw@silversea.com címre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek