Már igényelhető az éves turistavízum Japánba

Már igényelhető az éves turistavízum Japánba

 

Július 3-tól igényelhető a Working Holiday vízum Japánba, amellyel turisztikai célból 18 és 30 év közötti magyar állampolgárok tartózkodhatnak Japánban egy évig - írja az MTI a Magyarországi Japán Nagykövetség közleménye alapján.

Tokiót felülről is látni kell, amit a városi kormányépület épületéből egyébként ingyen is megtehetünkFotó: Karsai Roni / Travelo

Csak erkölcsös munka végezhető

A Working Holiday programra vonatkozó megállapodás 2017. február 14-én jött létre a magyar és a japán kormány között. A vízum nem adható ki csak munkavégzéshez, de a tartózkodás során a megélhetéshez és a tartózkodás ideje alatti utazáshoz szükséges fedezet biztosításához kiegészítő kereseti tevékenység végezhető. Tilos munkát vállalni bárokban, kabaréban, éjszakai klubokban és egyéb olyan szórakoztató iparágban, ahol olyan tevékenységet folytatnak, ami sérti a közrendet vagy erkölcsöt. Turizmust kiegészítő tevékenységként a tanulás is engedélyezett, azonban ez a típusú vízum csak tanulmányi célból nem adható ki - közölték.

Fiatal, egyedül utazó, egészséges magyarokat várnak

A vízum elnyerése feltételekhez kötött: az igénylőnek vízumkérelem benyújtásakor Magyarországon kell tartózkodnia, elsősorban turisztikai céllal kell utaznia Japánba. Vízumot csak olyan 18 és 30 év közötti, jó egészségi állapotú és büntetlen előéletű magyar állampolgár igényelhet, akit nem kísérnek általa eltartott személyek és még nem kapott a japán kormány által kiállított Working Holiday vízumot.

Ha viszont a Fudzsit is megmásznák, akkor kora júliustól szeptember elejéig van erre lehetőségFotó: The Asahi Shimbun / Getty Images Hungary

A vízum igényléshez szükség van még érvényes útlevélre, a hazaútra szóló jegyre vagy a jegy vásárlására elegendő anyagi fedezetre, valamint az igénylőnek tudnia kell biztosítani megélhetését Japánban a kezdeti időszakban - olvasható a közleményben.

Japán a Travelón
Két évvel ezelőtti japán utunk után írtunk arról, hogy mit nem szabad kihagyni Japánban, mire kell ügyelni az eltérő illemszabályok miatt, és hogy milyen különlegességeket tud kóstolni az, aki nem szereti a szusit. Beszámoltunk meglepő japán szokásokról, és arról is, hogy ezek közül - saját bevallásuk szerint - olvasóink miket vennének szívesen át. Tavaly tavasszal pedig épp a cseresznyefák virágzásakor érkeztünk, és végig is jártuk a legnépszerűbb helyeket - ide kattintva ön is megnézheti ezeket.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek