459 méter magas kilátótornyot építenek Bangkokban

A tornyot a Csaophraja folyó partján építik, amely Thaiföld új jelképe és Délkelet-Ázsia második legmagasabb építménye lesz a malajziai Petronas-tornyok után.

A kilátó építéséről keddi ülésén döntött a thaiföldi kormány. A 4,6 milliárd bahtba (36,8 milliárd forint) kerülő tornyot teljesen magántőkéből akarják felhúzni, közpénzt nem szánnak rá - olvasható az MTI hírei között.

A 451,9 méter magas Petronas-ikertorony Kuala LumpurbanFotó: Wikipedia

A kormányszóvivő szerint az ország új emblematikus épületének szánt kilátótorony nem szolgál üzleti célokat, szuvenírboltok helyett a 88 évesen tavaly októberben elhunyt Bhumibol Aduljadedzs király szociális vívmányait bemutató galériák lesznek benne, a belépőjegyekből származó bevételt karitatív célokra fordítják.

Külföldiek 750 bahtért (5000 forint) válthatnak belépőt Thaiföld leendő legmagasabb épületébe, hazai állampolgárok feleennyiért mehetnek fel a kilátóra. Egyelőre nem tudni, hogy mikor kezdődik és fejeződik be a torony építése, mindenesetre a késedelem elkerülése céljából mellőzik a pályázat kiírását a megvalósításra.

Thaiföld legmagasabb épülete jelenleg a 314 méteres MahaNakhon vegyes funkciójú luxus felhőkarcoló Bangkok üzleti negyedében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek