Romantikus éjféli séta egy párizsi parkban? Most megteheti

Romantikus éjféli séta egy párizsi parkban? Most megteheti

 Ha mindig is romantikus éjféli piknikről álmodott egy párizsi parkban, akkor most itt a lehetőség: július 1-től nem zárnak be a nyáron a közparkok a francia fővárosban – írja a Travel and Leisure.

Idén nyáron a Fények városa lesz A város, amely sosem alszik: sok parkja a nap huszonnégy órájában várják majd a látogatókat. Az „Éjszakai kertek" elnevezésű projekttel a városvezetés a lakók megváltozott igényeihez és életviteléhez szeretne jobban igazodni. A parkokban biztonsági őrök fognak éjjelente járőrözni, hogy szemmel tartsák az eseményeket, és tegyenek arról, hogy a látogatók ne legyenek túl hangosak.

Parc des Buttes ChaumontFotó: Phil Beard / Flickr.com

 A projektre kiválasztott tizenhat park nem azok közül való, amelyeket a turisták előszeretettel látogatnak, de ez nem jelenti azt, hogy kevésbé lennének szépek, mint a Tuileriák kertje vagy a Luxembourg park. A Parc des Buttes Chaumont például a helyiek nagy kedvence: dimbes-dombos park, melynek legmagasabb pontján előszeretettel piknikeznek naplementekor. A Parc Montsouris pedig Párizs legnagyobb egybefüggő zöldterülete, melynek nagy taván mindig sok hattyú gyűlik össze.

Parc MontsourisFotó: Georgios Michalogiorgakis / Flickr.com

 A tizenhat nagy park ahhoz a százharminchét kisebbhez csatlakozik, melyek már most nem zártak be, így most Párizs parkjainak közel fele éjjel is felderíthető lesz a nyáron.

Párizsnak egyébként ez már a második ilyen irányú kísérlete: tavaly a Parc Montsouris közelében lakó hétszáz helyi írt alá petíciót, hogy a parkot zárják be éjszakára, mert a zaj és a szemetelés olyan méreteket öltött. Ennek megakadályozására lesznek ott az idén a biztonsági őrök.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek