Vandálok törték le a Troll hímvesszőjét Norvégiában

Vandálok törték le a Troll hímvesszőjét Norvégiában

 Vandálok rongálhatták meg azt a híres falloszalakú sziklaformációt Délnyugat-Norvégiában, amelynek helyreállítására villámgyorsan csaknem kétszázezer norvég koronát (6,5 millió forint) sikerült összegyűjteni egy hétvégén indult adománygyűjtés keretében – írja az MTI.

Ilyen volt... Fotó: Trollpikken / FacebookForrás: Travelo

 A helyiek által csak Troll hímvesszőként (Trollpikken) emlegetett, nagyjából három méter hosszú meredek kőszirtet szombaton találta meg néhány futó a földön heverve. A leesett szikladarabon fúró nyomait fedezték fel, amiből a szakértők arra következtetnek, hogy szándékosan rongálták meg a népszerű turistalátványosságot.

A turisztikai szektor munkatársai által indított, több mint egyhónaposra tervezett adománygyűjtés keretében már hétfő délig sikerült 175 ezer koronát előteremteni a letört szikladarab visszahelyezéséhez, a külön e célra létrehozott oldalon csaknem ezren ajánlottak fel kisebb-nagyobb összeget.

A helyi rendőrség mindeközben bármilyen információt szívesen fogad az elkövetőről vagy elkövetőkről, akik egy év börtönbüntetést is kaphatnak súlyos környezeti bűncselekmény elkövetéséért.

... és ilyen letörve. Tisztán látszik a fúrófejek nyoma Fotó: Trollpikken / FacebookForrás: Travelo

 

A helyi vállalkozások és turisztikai hivatalok saját kirándulóösvényt és autóparkolót akarnak kialakítani a Stavanger városától délre fekvő Trollpikken sziklaformációnál, hogy még vonzóbb célponttá tegyék a vakációzók számára, egy olyan országban, ahol forróvizes dézsából, hajóról nézhetik a hosszúszárnyú bálnákat, és ahol vakon van a Google térkép.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek