» Távol

Vulkánboarding: döngessen deszkával egy tűzhányón

| | Nem érkezett még hozzászólás

Nicaragua számtalan vulkánját fel lehet fedezni gyalog is, de miért tennénk, ha egyszer deszkával is megtehetjük? Az Independent megírta, hogyan is megy ez.

Ha már unja a gyalogtúrákat, itt a megoldás: ettől a sporttól garantáltan megugrik a pulzusa. Nicaragua tűzhányói az alvás vagy éppen aktív lét különféle fázisaiban vannak. Többet is meg lehet mászni, lehet úszni egyet a krátertavakban, vagy egyszerűen csak fölé lehet hajolni a kráterben izzó lávának. 

A régi időkben a helyiek kezdtek csúszkálni a Cerro Negro vulkánon: eleinte régi matracokon, aztán kiszuperált szörfdeszkákon. A természetes folyamat néhány évvel ezelőtt egy kifejezetten vulkánokra kifejlesztett board megjelenésével érte el csúcspontját. Az adrenalindús kaland valószínűleg itt kezdődik: ledöngetni egy hétszázhuszonnyolc méteres, fekete vulkáni homokkal borított hegyoldalon, úgy, hogy közben csak egy kezeslábas védi a bőrünket a kíméletlen törmelékekkel szemben. Természetesen a szemet is védeni kell, erre való egy jó maszk.

Ez a hihetetlen egynapos túra egy szép gyarmati városból, Leonból indul. Egy óra az út felfelé a még bébikorú Cerro Negróra, mely csupán 1850-ben keletkezett. A rekordsebesség, amit ezen a hegyen deszkán elértek, kilencvenöt kilométer óránként. Természetesen van mód a fékezésre, akárcsak a szánkón, így a kevésbé vakmerőek is élvezhetik a száguldást. 

Két utazási iroda is szervez napi deszkás utakat a Cerro Negróra, a Tierra Tour és a Quetzaltrekkers. A túrák ára harmincöt dollár körül mozog.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Norka78 új galériát hozott létre
Grandtour of Scotland
2 napja
Norka78 élménybeszámolót írt
Skócia vonattal 4 nap alatt
2 napja
kynanggame új galériát hozott létre
Kỹ Năng Game
4 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.