Kilocsolják a piknikező turistákat Firenzéből

Kilocsolják a piknikező turistákat Firenzéből

A templomok és más műemlékek körüli gyakori locsolással akarják elvenni Firenzében a turisták kedvét attól, hogy a város legszebb pontjain piknikezzenek, elcsúfítva a városképet és torlódást okozva - írja az MTI.

Főleg ebédidőben járnak körbe sűrűn a locsolóautók rendőrök kíséretében a legfrekventáltabb helyeken, hogy egyrészt megtisztítsák azokat a szeméttől, de főleg azért, hogy a belvárost elözönlő turistáknak ne legyen kedvük a templomok előtti lépcsőkön és tereken eszegetni-iszogatni.

Kilátás a Palazzo Vecchio tornyábólmimi / Travelo

 Az első locsolós hadműveletet szerdán tartották, és Dario Nardella polgármester szerint a tapasztalatok kedvezőek, az első napon nem lehetett piknikező turistákat látni a világörökségi listán is szereplő óvárosban. Az egyetlen problémának az bizonyult, hogy a nagy melegben a víz hamar elpárolog, és ezért a tervezettnél gyakrabban kell locsolni.

Nardella azt mondta, nem céljuk megakadályozni a turistákat abban, hogy rövid időre leüljenek és megpihenjenek, csak annak akarják elejét venni, hogy a legszebb közterek "szabadtéri éttermekké váljanak, főleg délidőben".

A polgármester szerint egyelőre kísérletről van szó, és más módszereket (például kordonokat) is kipróbálnak, mielőtt a kemény kéz politikáját folytatnák és megbírságolnák a magatartási kódex megszegőit. Az intézkedés ellenzői vízpazarlással vádolják a városvezetést, és azt mondják, inkább több ülőalkalmatosságot kellene kihelyezni a látogatóknak. Más olasz műemlékvárosok is azon tépelődnek, miként korlátozhatnák az egyre nagyobb turistaáradatot, mint például Velence, amelynek intézkedéseiről itt olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek