Ha látni akarja ezt a svájci falut, oda kell utaznia

Ha látni akarja ezt a svájci falut, oda kell utaznia.

Tilos fotót készíteni egy kis svájci faluban, Bergünben: a község így akarja elkerülni, hogy boldogtalanok legyenek azok, akik nem lehetnek épp a festői környezetben – írja az MTI.

Bergün utcarészlete - ez a kép még a tilalom előtt készültFotó: Britt-Marie Sohlström / Flickr.com

Bár valójában egy jól átgondolt reklámkampány része, a tilalom valódi, közölte kedden az ötszáz lelket számláló település, ahol egy hétfő esti gyűlésen döntöttek az új szabályról.

Tudományosan bizonyított tény, hogy a nyaralásokon készült szép képek boldogtalanná teszik a közösségi média azon felhasználóit, akik éppen nem tartózkodnak az adott helyen. A világ legjobb országában található Bergünben fokozottan fennáll ez a veszély, mert az 1400 méteres tengerszint feletti magasságban, az Albula folyó völgyében fekvő falu különösen festői környezetben fekszik - indokolta közleményében a falu vezetése a döntést. Hozzátették: „Nem szeretnénk a községtől távol lévőket fotókkal elszomorítani, ezért meghívjuk őket, hogy inkább személyesen látogassanak el Bergünbe".

Ha arra jár, ne hagyjon ki itt egy pikniket, avagy Bergün feletti túralehetőségekFotó: Britt-Marie Sohlström / Flickr.com

A törvényt be is tartatják Bergünben: aki az előírásba ütköző cselekedetet hajt végre, annak öt frank (1400 forint) pénzbüntetéssel kell számolnia. A pénzt teljes mértékben az Albula-völgy védelmére fordítják. A festői faluban már több tiltótáblát is kihelyeztek.

A sajtó kérésére sem küldenek a faluról és a környékről készült fotót, Twitter-, Instagram- és Facebook-oldalukról is eltávolították a felvételeket, hamarosan a honlapjukról is eltűnnek a képek.

Ha a fentiek után még fájdítaná a szívét a svájci hegyek látványával, ezt a videót ajánljuk figyelmébe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek