Velence ezúttal kulturális örökségét védi: betiltotta a gyorséttermeket

Velence ezúttal kulturális örökségét védi: betiltotta a gyorséttermeket

Velencének nem csupán az a célja, hogy fennmaradjon a város, és ne süllyedjen el a klímaváltozás miatt vagy a turisták terhe alatt. A városvezetés most új törvényt hozott, mely betiltja a gyorsétteremeket a városban – írja a Condé Nast Traveler.

Kebabos a Polo-negyedben, a calle de la Madoneta utcában. Valóban nem túl romantikus Fotó: Paolo Benegiamo / Flickr.comForrás: Travelo

 A romantika fellegvárában nincs helye a kebabos kifőzdéknek és utcai gyorséttermeknek, véli Luigi Brugnaro polgármester. Egy olyan városban, mely naponta több turistát fogad, mint amennyiben a belvárosban élnek, fennáll a kockázat, hogy elveszíti valódi jellegét. Verona és Firenze után Velence a harmadik olasz város, mely korlátot szab az utcai gyorséttermek terjedésének.

Az olasz fagyinak nincs párja, és Velencében pont olyan jól mutat, mint bárhol másutt Fotó: Alexandra E Rust / Flickr.comForrás: Travelo

 A Szent Márk téren egyébként már eddig is tilos volt utcai ételeket kézben fogyasztani, és ezt a csendőrök be is tartatják: súlyos összegekkel büntetik a kihágást. Az új törvény értelmében a már meglévő kifőzdék fennmaradhatnak, de csak akkor, ha megfelelnek a megváltozott szabályozásnak. Az egyetlen gyorsétteremnek számító üzlet, amit továbbra is nyithatnak a vállalkozó kedvűek, a kézműves olasz fagyizó lesz. Azt ugyanis nagyon jól látja a városvezetés, hogy olasz fagyi nélkül nincs nyaralás, sem Velencében, sem másutt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek