» Távol

Karel Gott-kiállítás nyílik egy Moldván ringó hajón

| | Nem érkezett még hozzászólás

A Moldva folyó Rasin rakpartján kikötött hajón lesz a Karel Gott énekesi karrierének hat évtizedét bemutató nagyszabású kiállítás, amely június 8-tól szeptember végéig lesz látható Prágában - közölte a cseh Nemzeti Múzeum és a Richard Fuxa Alapítvány, a tárlat szervezői.

A kiállításon számos digitális alkotással, valamint videoklipek vetítésével idézik fel a népszerű cseh énekes karrierének legfontosabb állomásait. A hajó bejáratánál a látogatókat Karel Gott életnagyságú hologramja fogadja - mondták el a szervezők.

"Mindig vágytam egy olyan kiállításra, amelyen eredeti műtárgyakon és dokumentumokon keresztül a zenémet kedvelők megismerhetnék teljes életművemet és egyúttal feleleveníthetnénk a közös élményeinket" - nyilatkozta a közelmúltban Gott újságíróknak.

Az énekes karrierét felelevenítő műtárgyak a prágai Nemzeti Múzeum gyűjteményéből származnak. "Karel Gott korunk olyan zenei személyisége, aki nem kerülhette el a Nemzeti Múzeum figyelmét. A vele kapcsolatos legfontosabb műtárgyakat ezért évek óta gyűjtjük. Kollekciónk a Karel Gott rajongói nevet viseli" - nyilatkozta Michal Lukes, a Nemzeti Múzeum igazgatója. Míg a speciálisan átalakított hajó fedélzete elsősorban a zenei produkciókra, a vetítésekre és társasági rendezvényekre fog szolgálni, addig a műtárgyak a hajó belsejében lesznek megtekinthetők.

Karel Gott villanyszerelőnek tanult és zenei karrierje az ötvenes években prágai dzsesszkávéházakban indult, már a hatvanas években európai hírnevet szerzett. A szervezők azt ígérik, hogy a kiállítást olyan szellemben és stílusban készítik elő, amilyenben David Bowie vagy a Rolling Stones együttes hasonló kiállításait láthatta korábban a közönség.

A 77 éves Karel Gott évtizedek óta a legnépszerűbb cseh énekes, de nagy népszerűségnek örvend Németországban és Ausztriában is. Tavaly súlyos betegségen esett át. Gott május 31-én visszatér a színpadra. A Hybernia zenei színházba tervezett koncertre az összes jegy néhány percen belül elkelt. A zenész 2009-ban magas állami kitüntetést kapott Václav Klaus cseh államfőtől. Eladott lemezeinek száma mintegy 20 millió.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
1 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
1 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
7 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.