Minden érzékre ható, interaktív vacsoraélményt kínál egy japán étterem

 A japánok sosem nyugszanak, ha újdonságokról van szó. Alhatunk itt könyvtárhotelben a polcokon, mehetünk manga-zarándokútra, kipróbálhatunk egy süni-kávézót, és persze ne feledjük a világ első Snoopy múzeumát sem, mely szintén Tokióban található. Most egy olyan étterem nyílt, ahol a kulináris élvezeteket kép- és hanghatásokkal elegyítik – írja a Designboom.

A Tokió Ginza-negyedében található exkluzív étterem csupán nyolc vendéget szolgál ki naponta. Az étterem a teamlab nevű művészcsoporttal olyan vacsoraélményt alkotott, mely a japán ízek, illatok és képek szépségét közvetíti. A teret úgy kell elképzelnünk, mint a művész vásznát: miközben megérkezik a pompás vacsora elegáns porcelántányérokon, fénnyel folyamatosan változó képeket festenek az asztalra és az ételre.

 Az asztalra vetített képek nagysága és alakja attól függ, milyen ételt fogyasztanak éppen a vendégek. Ráadásul a vendégek viselkedése is befolyásolja őket: ha valaki mozdulatlanul ül, előfordulhat, hogy egy lepke leszáll a kezére, ha pedig hirtelen megmozdul, akkor elreppen. A tizenkétfogásos vacsoramenü egyébként havonta változik, és olyan ínyencségek vannak benne, mint például a wagyu marha.

Újabb cikkünk ebben a témában:


Megtaláltuk a világ legfényűzőbb vonatát - 2017.05.02.
A rossz hír, hogy jövő márciusig már minden hely elkelt!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek