» Távol

Ellentmondásos hírek Bangkokból: mégsem számolják fel az utcai kifőzdéket

| | Nem érkezett még hozzászólás

A helyi sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem számolják fel a turisták és a helyi lakosok körében is népszerű kifőzdéket és egyéb árusokat a bangkoki utcákról – írja az MTI a turisztikai és sportügyekért felelős thaiföldi miniszterre hivatkozva.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az utcai kifőzdék a thai főváros elszakíthatatlan részei, ugyanakkor néhányuknak komoly változtatásokat kell eszközölniük, hogy megfeleljenek az előírásoknak. "Biztosíthatok mindenkit, hogy nem száműzzük az utcai árusokat, az apró kifőzdék ugyanis hozzánk tartoznak, az életünk részei" – mondta Kobkarn Vattanavrangkul egy pénteki sajtótájékoztatón.

Korábbi médiabeszámolók szerint a thai hatóságok már el is távolították az utcai árusokat Bangkok 431 helyszínéről, hogy felszabadítsák az utat a forgalom számára és javítsák a város higiéniai viszonyait, míg a Chinatown és a hátizsákos turisták kedvenc utcája, a Khao San Road árusainak komoly fejlesztéseket kell végrehajtaniuk.

A The Nation című thaiföldi lap a hét elején azt írta, hogy a bangkoki vezetőség 2017 végére a csaknem tízmillió lakosú fővárosnak mind az ötven kerületéből eltakarítja az utcai árusokat, közbiztonsági és köztisztasági okokból.

Kobkarn szerint azonban az illetékes hatóság csupán a feladatának eleget téve távolított el néhány utcai árust bizonyos területekről, ugyanis a kifőzdék egy részének fejlesztenie kell magát, hogy megfeleljen egyebek között a higiéniai, az élelmiszerbiztonsági és a hulladékkezelési előírásoknak.

A miniszter rámutatott, hogy az árusok egy része például az utcára önti a használt vizet, némelyik pedig nem visel kesztyűt, ezért a város arra kéri őket, hogy változtassanak. Ebben ígérete szerint a város segítséget is nyújt nekik.

Az első bangkoki Michelin-kalauz megjelenéséről tartott sajtótájékoztatón a Michelin és a thaiföldi Turisztikai Hivatal is aláhúzta, hogy az utcai kifőzdék Bangkok egyik jelentős színfoltját képezik. Bár egy két évvel ezelőtti önkormányzati jelentés húszezer regisztrált utcai árusról tudott Bangkokban, egy 2000-ben végzett kutatás négyszázezerre becsülte valós számukat.

A kis utcai kifőzdék rendkívül népszerűek a turisták és az otthon csak ritkán főző helyi lakosok körében, akik olcsón és gyorsan csillapítják éhségüket ezekben.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
1 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
1 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
6 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.