» Távol

Ötven ország látványosságai egyetlen minivilágban

| | Nem érkezett még hozzászólás

Ötven ország leghíresebb épületeinek, helyeinek és sztárjainak miniatűr másával lehet találkozni a New York legújabb turistalátványosságaként beharangozott Gulliver's Gate-ben, amely több száz nemzetközi művész közreműködésével valósult meg – írja az MTI.

A Times Square szomszédságában található liliputi világ négy év alatt és negyvenmillió dollárból valósult meg. A tervek szerint egymillió látogatót fog vonzani évente. A belépőn túl fizetett negyvennégy dollárért cserébe a látogatók a saját miniatűr másukat is elhelyezhetik a már most százezer lakosú minivilágban.

A hivatalosan május 9-én nyíló látványosság egyebek között Mekka, a Tádzs Mahal, a Panama-csatorna, az Abbey Roadon masírozó Beatles, a pekingi Tiltott Város, a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus-szobra, valamint a jeruzsálemi Óváros miniatűr másával várja a látogatókat.

Az apró interaktív repülőtéren gépek szállnak le és fel, miniatűr vonatok robognak a síneken, miközben egy gondola suhan végig a velencei Canal Grande zöldes vizén. A minivilágban összesen tízezer jármű található.

New Yorkot a Szabadság-szobor, az Empire State Building, a Broadway, a Central Park, a Brooklyn-híd, a Times Square és tucatnyi múzeum képviseli a minivilágban. A parányi Manhattanben többek között egy balesethez siető mentőautót láthatnak a látogatók, akik egyébként bepillanthatnak a házak ablakain is. A városnegyed híres látványosságai mellett még egy Louis Vuitton üzlet is helyet kapott a maketten.

A miniatűr Londonban Adele, a The Clash és a Beatles szabadtéri koncertjeibe lehet belehallgatni. Az élményt egy televízióképernyő, villódzó fények és miniatűr tömeg teszi teljessé.

A minivilág tulajdonosai szerint ez csupán a kezdet; számtalan ötlet van még a tarsolyukban, mellyel a jövőben bővítik majd a Gulliver's Gate-et. A Gulliver's Gate megvalósulásában egyébként többek között new york-i, argentin, jeruzsálemi, pekingi, olasz és szentpétervári művészek vettek részt.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
4 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
14 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
14 napja
MartiSatya élménybeszámolót írt
Monaco Grand Prix
22 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.