Hobbitház keresi gazdáját

Hobbitház keresi gazdáját.

A Gyűrűk ura rajongói most kiélhetik minden középföldi fantáziájukat, ha van kedvük Montanába költözni, piacra dobtak ugyanis itt egy autentikus hobbitházat – írja a Mental Floss.

A ház homlokzata - kattintásra galéria nyílik!
Galéria: Hobbitház eladó
Fotó: Shire of Montana

Ne pusztán egy kis kunyhót képzeljen el. A hobbitház jóval tágasabb, mint a könyvbéli Zsákos Bilbo házikója: két hálószoba, fürdőszoba, konyha, étkező és nappali található benne. Nyáron egy szép kis fedett terasz is várja, hogy kerti partikat rendezzen a ház gazdája. A ház domboldalba épült, és egyes részei föld alatt vannak. Benne méretre készült borókafa-bútorok és más, Gyűrűk ura által ihletett dekorációk, például varázslókalapok és zsinóron függő aranygyűrűk találhatók.

A házon kívül több érdekesség is vár még az új tulajdonosra a húszhektáros telken. Számtalan miniatűr tündérházikó, egy hétszáz éves vörösfenyőbe vájt trollház, és további kisebb hobbitházak, melyek a Zsákos család más tagjaihoz, például Frodóhoz „tartoznak".

A fentiek együttes irányára 595 ezer dollár. A tulajdonos reméli, jelentkezik esetleg egy vállalkozó szellemű vásárló, aki panziót alakít itt ki, és megőrzi a hely különleges szellemét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek