» Távol

Japán másik arca: termékenységi fesztivál óriásfallosszal

| | Nem érkezett még hozzászólás

Április első vasárnapján hatalmas péniszszobrokat hordoznak körbe Kawasaki Daishi nevű negyedében. Gyerekektől a nagymamákig mindenki felvonul a nyomában – írja az Independent. Ha elmegy megnézni a cseresznyevirágzást, akkor ezt se hagyja ki.

Nem csak Indiában szerveznek fesztiválokat és szertartásokat a férfi nemi szerv köré, ami ott Sívalingam néven fut, hanem Japánban is. A sintó vallásnak fontos részét képezi tavasszal egy termékenységi fesztivál, a Kanamara Macuri, szó szerinti fordításban az Acélfallosz fesztiválja. Ilyenkor több ezren tódulnak az utcákra, és egymást érik a különféle méretű és színű péniszek. A fesztivál központi eleme három hatalmas mikoshi, azaz körbehordozott szent tárgy, melyet egy tucat helyi lakos a vállán visz körbe. A résztvevők egymást lökdösve, énekelve, ugrálva igyekeznek jobban látni. Először egy fényes, fekete fémből készült fallosz vonul, aztán egy fából készült, majd egy pink péniszt követnek végig a negyedben.

Az eseményt egy helyi szentély papjai rendezik. Ebben a szentélyben évszázadok óta imádkoztak a párok gyermekáldásért és családi békéért, a 17. és 19. század között prostituáltak is ide jártak, gyógyulást remélve munkájuk során szerzett betegségeikből. Már abban az időben is tartottak itt szexuális töltetű fesztiválokat, de a szokás a 18. század végén valahogy kikerült a köztudatból. Aztán az 1970-es években a főpap úgy döntött, újjáéleszti, és azóta újra dúl a Kanamara Macuri. Eleinte éjszaka tartották a murit, mindössze pár tucat résztvevővel. 

És bár sokan viccet látnak a fesztiválban, a fesztivált újjáélesztő főpap felesége, aki maga is papnő a fenti szentélyben, hangsúlyozza, hogy az egész rendezvény teljesen legális, mind politikai, mind vallási szempontból. A pink falloszt az ellenkező nem ruháiba öltözött résztvevők, férfiak és nők egyaránt viszik körbe, rendszerint a szivárvány minden színében pompázó parókában: ennek célja a meleg közösségek elfogadásának erősítése. A sintó vallás senkit sem tagad meg nemi irányultsága miatt.

A helyi éttermek kitesznek magukért, hogy a fallosz témájára készült ételeket kínáljanak, a résztvevők pedig előszeretettel sétálgatnak zöld, kék, lila és rózsaszín pénisznyalókákat szopogatva. A fesztiválon a képek tanúsága szerint minden korosztály jól mulat. Úgy tűnik tehát, ez is csak egyike a Japánban uralkodó számos meglepő szokásnak.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
10 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
14 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.