» Távol

Életnagyságú lakóautó csak gyári Legóból

| | Nem érkezett még hozzászólás

Tizenkét kitartó ember munkájával született meg az a lakóautó, melyhez kizárólag gyári, boltban megvásárolható Lego-kockákat használtak fel – írja a Daily Echo.

Megmondjuk, hová menjen nyaralni, ha Lego-rajongó, vagy esetleg családját, kedvesét szeretné meglepni egy jól választott célállomással. A dél-angliai Southampton mellett fekvő Beaulieu-ben található az Egyesült Királyság Nemzeti Jármű Múzeuma, ahol az életnagyságú és belül működő Lego-lakóautót kiállították. Összesen kétszáztizenötezer-százötvennyolc építőkockát használtak fel hozzá. A belső térről csak annyit: működnek benne a lámpák, van benne folyó víz, és még egy összecsukható ágy is.

A 3,6 méter hosszú és 2,2 méter magas járművet egy klasszikus T@B 320 könnycsepp-alakú lakóautóról mintázták. Tizenkét hét és több mint ezer munkaóra kellett a befejezéshez.

A különleges verda jó társaságba került: itt látható ugyanis Mr. Bean Minije és Elvis utolsó Cadillac-je is. A díjnyertes múzeumot Beaulieu ura, Lord Montague alapította az 1950-es évek elején. Ha itt járunk, megnézhetjük az 1538-ban épült családi kastélyt és a beaulieu-i apátság romjait is. A kastély mellett található még egy érdekesség: az a ház, ahol a különleges alakulatok parancsnoksága és az európai ellenállás is dolgozott a második világháború idején. Sok kémet képeztek itt ki, a Beaulieu-kastély területén. A szupertitkos munkáról egy érdekes múzeum emlékezik meg.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Hotel Prišćapac Resort & Apartments - Horvátország
 
Hotel Prišćapac: a legjobb választás Korčula szigetén. Magyar tulajdonú, 50 szobás családias szálloda saját félszigettel, búvárbázissal, 2 étteremmel, közvetlenül a tengerparton.

Norka78 új galériát hozott létre
Grandtour of Scotland
2 napja
Norka78 élménybeszámolót írt
Skócia vonattal 4 nap alatt
2 napja
kynanggame új galériát hozott létre
Kỹ Năng Game
4 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.