» Távol

Már aranyozzák a Dubaj Keretet

| | Nem érkezett még hozzászólás

A dubaji felhőkarcolók horizontja eddig is könnyedén felismerhető volt a Burdzs Khalifáról és a Burdzs al-Arabról, a város azonban úgy érezte, hogy ennél is különlegesebb épületre van szüksége.

A dolog úgy kezdődött, hogy 2009-ben a lifteket gyártó ThyssenKrupp pályázatot hirdetett „Dubaj új arcának“ megtervezésére. A nyertes dizájnt 926 pályázati műből választották ki. Eredetileg százötven méter magasra és százöt méter szélesre tervezték, a valóságban azonban keskenyebb lesz: kilencvenhárom méter.

A Keretet stratégiailag úgy helyezték el, hogy félúton a régi és a modern Dubaj között helyezkedjen el, és a hídon átsétálva a látogatók az egyik irányba nézve az óváros felé, a másik irányba nézve a felhőkarcolós városrészek felé lássanak.

A projektnek egyébként 2013-ben kezdtek neki, és a 12,5 milliárd forintos (160 millió dirhamos) látványosság az eredeti tervek szerint 2015-ben nyitotta volna meg kapuit. A külső burkolat miatt azonban már korábban bejelentették, hogy a Dubaj Keret bemutatkozása csúszni fog. Most azonban már a külső csinosításnál tartanak: az üveghíd aranyozott alapja (a keret vízszintes része) félig kész. A munkások jelenleg a híd két oldalán dolgoznak.

A látványosságban helyet kap egy galéria és egy múzeum is a földszinten (a keret alsó vízszintes részén), ahol a legújabb technológiák segítségével a város fejlődésével, múltjával és jelenével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Hosszú hétvége Dubajban? Miért ne?!

Napsütés, tenger, világkonyha, lélegzetelállító legek és közvetlen repülőjáratok – Dubaj tökéletes úticél azoknak, akik nem bírják kivárni, hogy itthon nyár legyen, és akár már a közelgő hosszú hétvégén belekóstolnának a nyárba. A Travelónak három napja volt, hogy kipróbálja, mi fér bele a kötelező látnivalók közül azoknak, akik először utaznak a legek fővárosába. Sőt, jártunk már a Közel-Kelet legnagyobb gasztrofesztiválján is itt.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
4 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
14 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
14 napja
MartiSatya élménybeszámolót írt
Monaco Grand Prix
22 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.