Bob Dylannel nyit az új zenesziget Párizs mellett

Bob Dylannel nyit az új zenesziget Párizs mellett

2017. április 22-én nyitja meg kapuit az Île Seguin sziget zenei központja, mely alkalomból több koncertet is szerveznek – írja a france.fr. A kétnaposra tervezett megnyitó különleges vendége az Insula Orchestra lesz. Ám akad még egy indok, hogy 2017-ben Franciaországba látogassunk: a megnyitó előestéjén, április 21-én este fél kilenctől ugyanis Bob Dylan koncertjét élvezhetjük.

 

Az új zenei központ futurisztikus látványterveFotó: Ile Seguin / Facebook

A Szajna partjánál, Párizs külvárosában található az Île Seguin sziget, mely eddig – az itteni Renault gyárnak köszönhetően – a francia autógyártás egyik bölcsője volt. Mostantól kezdve azonban a zenéé lesz itt a főszerep, hiszen hamarosan elkészül a 2017 tavaszán nyíló Seine Musicale zenei központ, amely Shigeru Ban (Pritzker építészeti díj 2014) és Jean de Gastines építész nevéhez fűződik. A 33 000 és 38 000 négyzetméter összterületű Seine Musicale zenei központ Boulogne-Billancourt-ban, a francia főváros közvetlen közelében található. Főleg koncerteket, egyéb zenei rendezvényeket, táncelőadásokat, pedagógiai eseményeket tartanak majd itt.

 Az új kulturális látványosság alapkövét még 2014. július 5-én tették le, amely többek között egy ezeregyszázötven ülőhelyes auditóriumot és egy négy-hatezer embert befogadó koncerttermet foglal magában, ahol kortárs zenei koncerteket terveznek. Az auditórium speciális alakja különleges akusztikát biztosít a koncerteknek.

A futurisztikus épületkomplexumban több hangstúdió és próbaterem is található, illetve egy 2660 négyzetméteres terület a kulturális tevékenységet végző cégek és üzletek részére. Az épületet egy hétezer négyzetméter területű parkosított kert veszi körül, ahova bárki betérhet egy sétára. Akit tehát érdekelnek az építészeti újdonságok, a Les Halles tavaly megújult légies üvegtetője mellé ezt is felveheti párizsi bakancslistájára.

A Seine Musicale zenei központ célja, hogy minél szélesebb réteghez juttassák el a zene örömét. A koncertek mellett zenei oktatásnak is lesz helye, és terveik szerint különböző kórusok is gyakorolhatnak majd itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek