Izland egy falut épít népszerű látványossága mellé

Izland egy falut épít népszerű látványossága mellé

Izland azt tervezi, hogy természeti kincseinek egyike közelében egy falut létesít – írja az Icelandmonitor.

Elkapott pillanat #Strokkur #Geysir #geyser #GoldenCircle #Iceland #Izland #instatravel #travelgram #nature #travelphotography

Marta Lehoczki (@lehoczkim) által megosztott bejegyzés,

A tervezett falu körülbelül ezer látogatót szolgál majd ki, és Izland első olyan települése, mely kifejezetten a turistáknak készül. A gejzír, ami az egyik leghíresebb izlandi természeti kincs, a fővárostól induló Golden Circle elnevezésű turistaútvonalon fekszik.

A befektető már megvásárolt a gejzír közelében három telket, összesen hetvenhat hektárt, ahol nyolcezer négyzetmétert foglalnak el majd a létesítmények. Idén nyáron felmérik, pontosan milyen szolgáltatásokra van igény, de alapvetően nyári üdülőházakat, egy szolgáltatóközpontot, egy medencét és egy szállodát terveznek ide felhúzni.

A fejlesztés során nem csak azokra gondolnak, akik a gejzír közelében szeretnék tölteni az éjszakát, de az átmenő turistaforgalomra is.

Izlandon rengeteg látnivaló várja a turistákat a gejzíren kívül is. A világ első parlamentjének otthont adó sziget egy világörökségi helyszínnel is csalogat. A Lonely Planet 2016-ban a világ tíz legjobb régiója közé sorolta Izlandot, ahol különleges vízesések, vikingek és sagák nyomába eredhetünk, de még a túró rudi távoli rokonát is megtaláljuk. Extrém kalandokat kínál a sziget északi csücske, Vestfirdir, ahol biztosan nem kell tömegekkel osztoznunk Izland szépségein.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek