Nindzsamúzeummal csalogat Japán

Nindzsamúzeummal csalogat Japán

A Japán Nindzsa Tanács bejelentette, hogy 2018-ban egy olyan múzeumot nyitnak, ahol a teljes nindzsa-életérzést mutatják majd be – írja a skift.com.

A 2015-ben alakult tanács nagyon komolyan veszi a feladatát. Egyik célja nindzsa-nagykövetek képzése, akik világszerte népszerűsítik majd a nindzsák kultúráját. Filozófiájuk szerint a nindzsa-lét nem csupán harcból áll. A túlélési készségek fejlesztése mellett a jelentkezőknek el kell sajátítaniuk például csillagászati ismereteket is.

A kezdeményezés a japán állam támogatását élvezi, és része a 2020-as olimpiai játékok előtti kampánynak. A Menő Japán névre keresztelt reklámhadjárat többek között a japán animációkat, videojátékokat, gasztronómiát és filmeket hivatott népszerűsíteni.

 

Nindzsa-snack Japánban. Valószínűleg nem ropog hangosanFotó: Chris Gladis / Flickr.com

A nindzsákat a történelem során a szamurájok bérelték fel kémkedésre. Arctalanul, névtelenségbe burkolózva végezték munkájukat, innen ered az őket övező rejtély, ami sok filmet is ihletett. Szorgalmuk és kitartásuk olyan példa, mely Japán kulturális exportjának egyik sarokköve lehet, véli a Nindzsa Tanács.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek