A telet hóemberégetéssel is el lehet űzni

Egy amerikai egyetem hallgatói minden évben óriás hóembert építenek, és égetnek el tél végén – írja az Atlas Obscura.

A Michigan-állambeli Lake Superior állami egyetem hallgatói egy régi német népszokást elevenítenek meg ezzel, amikor is a falu vezetője egy hóembert lobbantott lángra, hogy így vessen véget a télnek. A michigani hóember három és fél méter magas, és általában a tavasz első napján vagy márciusban jut szomorú sorsra.

Hóemberégetés Michigan államban

Fotó: Snowman Burning - Lake Superior State University / Facebook.com


Az egyetemisták természetesen nem valódi havat égetnek, bár arra is kíváncsiak lennénk, hanem újrahasznosított papírból, fából és drótból épített hóembert. Elégetése napján az egyetemi campus-on karneváli hangulat uralkodik. A vidám felvonulás és irodalmi felolvasások egyaránt helyet kapnak ilyenkor.



A hóember egyébként gyakran kap politikai színezetet; 2009-ben például a kapitalista kapzsiságot testesítette meg, az iráni túszválság idején pedig Khomeini ajatollah alakját képviselte. Kíváncsian várjuk, az idén mit temetnek majd jelképesen az egyetemisták, de addig is nézzük meg a tavalyi eseményt a fenti videón.

Úgy tűnik egyébként, Michigan lakosai több szokást is szívesen meghonosítanak Németországból. Egy korábbi utazásunkkor olyan bajor kisvárost találtunk ebben az államban, ahol évben karácsony van: sörfőzdével, bajor fogadóval és a világ legnagyobbnak mondott karácsonyi áruházával.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek