Lego-híddal várnak a németek

Lego-híddal várnak a németek

Ki mondta, hogy a németeknek nincs humorérzéke és nem tudnak játékosan gondolkodni? A Düsseldorf közelében fekvő Wuppertal városka régi vasúti hídját sikerült szórakoztatóbbá varázsolniuk, az biztos – írta az Atlas Obsura.

Wuppertal legóhídjaFotó: Morty / Wikipedia

A régi hidak a német vasút több mint száz éves történetének mementói. Történt ugyanis 1879-ben, hogy létrehozták az Északi Vasutat (Nordbahn), hogy a már meglévő BME vasúttal versenyezzen. Igen ám, de a BME akkorra már lefektette a síneket a környéken, és nem meglepő módon éppen a legkönnyebb terepet választotta, így aztán az Északi Vasútnak nem maradt más választása, mint hidakat és alagutakat építgetni.

Ma már tudjuk, hogy a BME lett a piaci verseny győztese. Az Északi Vasút hídjain 1990 óta már nem futnak sínek, többek között kerékpárutakként hasznosítják őket. De mivel a régi hidak nem mutattak túl jól esztétikailag, egy kis vérfrissítést eszeltek ki: felbérelték a helyi Megx nevű művészt, hogy találjon ki valamit. Miután a művész engedélyt kapott a Lego csoporttól, két héten át festette csapatával a Schwesterstraße-híd 250 négyzetméteres alját legómintásra. Autós legyen a talpán, aki a vezetésre tud koncentrálni, amikor először átgurul alatta!

By Morty - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21904457Forrás: Travelo
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek