» Távol

Öt hektáros medencével nyílt luxushotel egy kínai szigeten

| | Nem érkezett még hozzászólás

Az utazási katalógusok aranyszínű homokos strandjaival és hangulatos zsúpfedeles kunyhókkal ábrázolják Hainan szigetét, ahol nemrégiben megnyitották a világ első, öt hektárnyi területű saját óceánnal rendelkező hotelét - írja a Business Insider.

A Marriott International szállodalánc tulajdonában álló új, kínai komplexum méreteiben és felszereltségében bőven lepipálja az Edition márkanevű hotelcsalád többi tagját. A luxus üdülőhelyei miatt csak kínai Hawaiiként emlegetett Sanya városában nyílt Edition hotelt ugyanis 512 szobával szerelték fel és egy akkora - a hotel oldalán csak privát óceánnak nevezett - medencével, amelybe 32 óránként 37 millió liter vizet szivattyúznak a Dél-kínai-tengerből. Így a hotel vendégeinek még egy délutáni kajaktúra vagy vitorlázás kedvéért sem kell elhagyni a vizes birodalmat, de ha szárazföldi élményekre vágynak, akkor is ott van helyben három - a helyi művészek munkáit bemutató - művészeti galéria, egy népi portékával és dizájntermékekkel megrakott vásárcsarnok és egy idilli miniatűr kínai falu. 

A mini-óceán mintegy két hektárnyi területét úszó, az oldalán nyitott luxuskabin-szigetekkel töltötték meg, amelyek többnyire egyetlen légterű, tévével és a mininél egy picit nagyobb bárral felszerelt nappaliszerű helyiséget jelentenek. Az itt töltött esték romantikájáért azonban ezek az úszó gyertyaként világító bungalók is felelősek lehetnek, akár bentről, akár a távolból élvezik ezek látványát.

A villaszerű apartmanok már saját medencével és buja növényzetű kerttel is rendelkeznek, de a hotel különböző területein már kisebb-nagyobb zöld erdőket és pálmafás ligeteket alakítottak ki elvonulásra, meditációra. A miniváros ökológiai egyensúlyáról az épületekbe is beültetett növényekkel és fákkal gondoskodnak, amelyek a sziget legjellegzetesebb növényvilágát képviselik.

A belső terekben már az ázsiai építészet hagyományos motívumai és inkább futurisztikus elemek keverednek - utóbbi főleg a többgenerációs szórakoztató központban jelenik meg, ahova dodzsem-pályát, minigolf-pályát és interaktív konzoljátékokra építő szobát álmodtak meg.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
MartiSatya élménybeszámolót írt
Monaco Grand Prix
18 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.