Most elnevezhet magáról egy indonéz szigetet

Most elnevezhet magáról egy indonéz szigetet

Indonéziában 4000 sziget tengeti napjait névtelenül, a kormány pedig érdekes ötlettel állt elő, hogyan oldja meg ezt a problémát – írja a Travel and Leisure. Tárt karokkal várják a fejlesztőket, befektetőket, akik bármilyen pozitív elképzelést megvalósíthatnak a kiszemelt szigeten, legyen az turisztikai vagy mezőgazdasági jellegű. Cserébe elnevezhetik a szigetet, akár saját magukról is.

Japán befektetők már elöl is járnak egy jó példával: miután megszerezték a Morotai sziget fejlesztésének jogait, az érintetlen paradicsomot a szépkorú japánokra szakosodott nyaralóhellyé varázsolták.

Akár szörfparadicsommá is alakíthatjuk a kiszemelt szigetetFotó: Mikel Bilbao Gorostiaga / Northfotooto

Indonéziának egyébként a szigetek lajstromba vétele is gondot okoz: a becslések szerint körülbelül 13000 apró sziget tartozik az országhoz a Csendes-, illetve az Indiai-óceánban. A fenti kampány szellemében a sziget tulajdonjogát nem szerezhetjük meg, az továbbra is Indonézia fennhatósága alá tartozik majd, de az ügyvezetők mi leszünk, és ki tudja? Akár egy új Balit is létrehozhatunk, ha erős a vállalkozói vénánk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek