Budapestet ajánlja utazásra a New York Times

Nem először ajánlja Budapestet utazásra a külföldi sajtó, és talán nem is utoljára. A New York Times szerkesztői ezúttal azonban nem a város gyógyfürdőit, építészeti műemlékeit és magyaros konyháját, hanem trendi hoteleit, újabb éttermeit és kézműves üzleteit emelték ki.

Néhány nappal ezelőtt jelent meg a New York Times listája, amelyben a világ minden tájáról összesen 52 úti célt emel ki, amelyet 2017-ben érdemes lesz felfedezni. A lajstromban a chilei Atacama-sivatag, Madagaszkár szigete és a Kalahári-sivatagba torkolló Okavango folyón utazás mellett a magyar főváros is előkelő helyen szerepel.

A NYT újságírója ezt a válogatást emeli ki pl. a Szimply asztalárólWynerAndrea The New York Times

 Budapestről úgy írnak, mint egy fenséges, állandóan pulzáló metropoliszról, amelynek modernitása az újhullámos éttermeiben, a fiatalos, trendi szálláshelyeiben, a dizájner üzleteiben és magyar kézműves ékszerészek munkáiban fedezhető fel. Gyorsan ki is emeli közülük a Márga Bisztrót és a Károly körúti Szimply éttermet, a Szimpla Design Shop és a Velvet Chemistry üzletét, miközben felhívja a figyelmet az elmúlt években a városnak új arculat adó olyan boutique hoteleknek, mint például a tavaly megnyílt belvárosi Hotel Rum.

A hotel tetőteraszához tartozó kilátásHotel RUM Budapest

Érdekesség, hogy az 52 helyből a környező régióból mindössze Isztria szigete és Dubrovnik szerepel, pl. Bécs, Prága, Pozsony és Krakkó nem. Ugyanakkor az elmúlt másfél egyik brókerbotránya kapcsán az utóbbi hetekben még gyakrabban emlegetett, kellemes klímájú turistaparadicsomról, a Karib-tengeri Belize-ről még a NYT is a 2017-es év egyik leginkább felfedezésre ajánlott úti céljaként beszél. A teljes listát itt találja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek