A hotel, amely sosem vár vissza

A hotel, amely sosem vár vissza.

A soha-vissza-nem-térő élményre vágyó utazó nem hagyhatja ki azt a „pop-up" hotelt, mely Wales egyelőre közzé nem tett, de garantáltan csodaszép tájain fog felbukkanni az idén – adta hírül a Telegraph. Az Epic Retreats elnevezésű szálloda nyolc egyedi tervezésű kabinból fog állni. Miután a vendégek továbbálltak, a kabinokat szétszedik, és a helyet olyan állapotban hagyják majd ott az utókornak, mintha a madár sem járt volna korábban arra.

A velszi mítoszok és hagyományok világából táplálkozó kabinok egyike egy sárkány szemét jeleníti majd meg, egy másik Wales bányászati múltjának állít emléket, és természetesen nem maradhat ki Artúr király sem a feldolgozott témák közül. Lesz egy hagyományos velszi női kalap formájú is, melynek a felső szintjén található franciaágyból üvegtetőn át bámulhatjuk a csillagos eget, amennyiben sikerül lecsapnunk a kevesebb mint 200 foglalható helyre.

Nem is juthat eszünkbe más a velszi női kalapról, mint az, hogy aludni szeretnénk benneFotó: By zoonabar (http://www.flickr.com/photos/zoonabar/4143983376/) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons / Wikipedia

A dolog apropóját adja, hogy Wales-ben 2017 a „Legendák éve" lesz. A turisztikai kampány célja, hogy bemutassa Wales egyedülálló kultúráját. Ennek jegyében számos szolgáltató igyekszik majd csak Wales-re jellemző különleges programokkal készülni az utazók számára. Észak-Wales a Lonely Planet szerint máris a világ 10 legjobb desztinációja között van – ha tájékozódni szeretnénk az év programjairól, jó kiindulási pont lehet a Celticos elnevezésű helyi honlap.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek